Naleśniki z kurczakiem i sosem bolognese
13:58:00
0
ciasto naleśnikowe
,
naleśniki
,
naleśniki w sosie bolognese
,
naleśniki z kurczakiem
,
Obiady
,
Potrawy mięsne

- Naleśniki : szklanka mąki
- 2 jajka
- szklanka mleka
- 3/4 szklanki wody (gazowanej)
- szczypta soli
- farsz: Knorr - Spaghetti Bolognese
- filet z piersi kurczaka
- marchewka
- 10 dag sera w kawałku
- 100 ml kwaśnej śmietany 18%
Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto.
Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony.
Mięso i marchewkę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. Mięso przesmażyć na oleju, dodać 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr - Spaghetti Bolognese. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować przez ok. 5 minut. Naleśniki wypełnić farszem mięsnym i zrolować.
Ułożyć naleśniki w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Rozprowadzić na nich śmietanę i posypać serem. Piec przez ok. 10 minut.
Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony.
Mięso i marchewkę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. Mięso przesmażyć na oleju, dodać 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr - Spaghetti Bolognese. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować przez ok. 5 minut. Naleśniki wypełnić farszem mięsnym i zrolować.
Ułożyć naleśniki w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Rozprowadzić na nich śmietanę i posypać serem. Piec przez ok. 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz