Puszysty sernik
09:10:00
0
Ciasta i desery
,
który nie opada
,
który zawsze wychodzi
,
sernik
,
sernik na herbatnikach
- 1,5 kg sera z wiaderka
- 1 kostka masła + 1/3 kostki masła na spód
- 10 jajek
- szklanka cukru
- 1 budyń śmietankowy
- łyżka mąki ziemniaczanej
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
- duża paczka herbatników
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
Masło, żółtka, cukier, ser, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny wymieszać mikserem.
Do masy dodać ubite białka i wymieszać za pomocą łyżki.
Masę wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną pokruszonymi herbatnikami wymieszanymi z masłem.
Piec 60 min w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić 10 min w wyłączonym piekarniku.
Masło, żółtka, cukier, ser, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny wymieszać mikserem.
Do masy dodać ubite białka i wymieszać za pomocą łyżki.
Masę wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną pokruszonymi herbatnikami wymieszanymi z masłem.
Piec 60 min w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić 10 min w wyłączonym piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz