Naleśniki ze serem w budyniu
08:13:00
0
Ciasta i desery
,
naleśniki z budyniem
,
naleśniki z czekoladą
,
naleśniki ze serem
,
Obiady
- Ciasto naleśnikowe: 2 szkl mleka
- 1,5 szkl mąki
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
- Nadzienie serowe: ser śmietankowy - 1 opakowanie
- cukier waniliowy
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki cukru
- sos budyniowy: budyń waniliowy
- 2 szklanki mleka
- łyżeczka masła
- polewa: 2 łyżki wody
- 2 łyżki cukru
- 15 dag margaryny
- 3 łyżki kakao
- dodatkowo : 0,5 szkl mleka
- 3 łyżki bułki tartej
Z mleka, jajka, mąki i soli przygotować ciasto naleśnikowe.
Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki.
Ser połączyć z cukrem wanilinowym, cukrem i śmietaną.
Naleśniki posmarować farszem i zrolować.
Każdy naleśnik zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i dobrze podgrzać.
Z 1 litra zimnego mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej połowę opakowania budyniu i dobrze wymieszać. .
Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, dodać masło i mieszać do momentu zagotowania.
Przygotować polewę: wszystkie składniki wymieszać, podgrzewać, nie gotować.
Naleśniki podawać z sosem budyniowym i polewą.
Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki.
Ser połączyć z cukrem wanilinowym, cukrem i śmietaną.
Naleśniki posmarować farszem i zrolować.
Każdy naleśnik zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i dobrze podgrzać.
Z 1 litra zimnego mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej połowę opakowania budyniu i dobrze wymieszać. .
Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, dodać masło i mieszać do momentu zagotowania.
Przygotować polewę: wszystkie składniki wymieszać, podgrzewać, nie gotować.
Naleśniki podawać z sosem budyniowym i polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz