Pierogi z pasztetową
0,5 kg mąki,
jajko,
20 g pasztetowej drobiowej,
łyżeczka soli,
łyżka oleju
Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać olej, sól i pół szklanki wody. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wycinać z ciasta kwadraty, nakładać pasztetową, zawijać pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.
jajko,
20 g pasztetowej drobiowej,
łyżeczka soli,
łyżka oleju
Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać olej, sól i pół szklanki wody. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wycinać z ciasta kwadraty, nakładać pasztetową, zawijać pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz