Kotlety kalafiorowe ze smażoną cebulką i koperkiem
03:30:00
0
dania bezmięsne
,
kotlety kalafiorowe
,
kotlety z kalafiora
,
kotlety z koperkiem
,
Obiady

- Główka kalafiora
- kostka rosołowa
- cebula
- pęczek koperku
- pieprz do smaku
- olej do smażenia
- 3 łyżki bułki tartej + szklanka bułki tartej
- 2 jajka
Kalafiora podzielić na różyczki. Ugotować z kostką rosołową na półmiękko. Odstawić do ostygnięcia, wyjąć z wody. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Koperek posiekać. Kalafiora stłuc jak ziemniaki, dodać jajka, 3 łyżki bułki tartej, pieprz do smaku, cebulę , koperek ,wszystko razem wymieszać. Formować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz