Strogonow



  • 1,5 kg mięsa wieprzowego
  • 500 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 5 średnich ogórków kiszonych
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy
  • pół łyżeczki cukru
  • przyprawa do strogonowa
  • 1,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • papryka ostra
  • sól
  • 1 łyżka mąki
  • jogurt naturalny
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka.
Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa.
Całość podlewamy 0,5 l wody, dodajemy koncentrat i musztardę. 
Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
W razie potrzeby podlewamy wodą. 
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy.
Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę
oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy, dodajemy do mięsa. 
Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą.
Mąkę dodajemy do jogurtu, mieszamy i zagęszczamy strogonowa.
Całość zagotowujemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger