Kurczak pod pierzynką
14:05:00
0
kurczak pod pierzynką z warzyw
,
kurczak z porem
,
Obiady
,
potrawka z kurczaka
,
Potrawy mięsne

- 2 filety z kurczaka
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki musztardy
- 2 marchewki
- por
- 2 pietruszki
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Kurczaka oczyścić, przekroić na pół.
Musztardę wymieszać z mlekiem. Warzywa zetrzeć na tarce, poddusić na maśle.
Filety przyprawić solą i pieprzem, z jednej strony posmarować musztardą i wyłożyć na nie warzywa. Ułożyć na blaszce i piec ok. 30 min.
Musztardę wymieszać z mlekiem. Warzywa zetrzeć na tarce, poddusić na maśle.
Filety przyprawić solą i pieprzem, z jednej strony posmarować musztardą i wyłożyć na nie warzywa. Ułożyć na blaszce i piec ok. 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz