Napoleonka na cieście francuskim
09:59:00
0
Ciasta i desery
,
ciasto francuskie
,
krem budyniowy
,
kremówka
,
napoleonka
,
napoleonka na cieście francuskim

- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 5 szklanek mleka
- 3 budynie waniliowe
- 6 łyżek cukru
- 250 g masła
Ciasto francuskie rozwinąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, po 5 minutach pieczenia ponownie ponakłuwać.
Piec ok 20 min,
Tak upiec każdy płat osobno.
Odstawić do ostudzenia.
Budynie ugotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać budyń. Krótko zmiksować do połączenia składników.
Na płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim płatem ciasta i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Piec ok 20 min,
Tak upiec każdy płat osobno.
Odstawić do ostudzenia.
Budynie ugotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać budyń. Krótko zmiksować do połączenia składników.
Na płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim płatem ciasta i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz