Pomysły na pasty kanapkowe
11:30:00
0
ciekawe pasty
,
dania bezmięsne
,
paprykarz
,
pasta fasolowa
,
pasta jajeczna
,
pasta pieczarkowa
,
pasty kanapkowe
,
śniadania
1. Pasta pieczarkowa
20 dag pieczarek,
cebula,
10 dag kiełków sojowych,
4 łyżki mascarpone,
10 dag serka topionego,
sól, pieprz,
czosnek,
tymianek
olej do smażenia
Pieczarki obrać, pokroić w drobne kawałki. Cebulę posiekać. Cebulę podsmażyć z pieczarkami na oleju. Dodać kiełki sojowe, mascarpone, serek topiony, przyprawy. Wszystko razem wymieszać.
2. Pasta jajeczna
6 jajek,
10 dag sera,
4 łyżki majonezu,
150 ml jogurtu naturalnego,
3 łyżki marynowanych pieczarek,
łyżka koperku
curry, sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo. Wymieszać z serem, majonezem, jogurtem. Dodać posiekane pieczarki, koperek, przyprawić.
3. Pasta fasolowa z cebulą
1 szklanka ugotowanej fasoli,
0,5 cebuli,
majeranek,
gałka muszkatołowa,
olej do smażenia
Namoczoną wcześniej fasolę ugotować w małej ilości wody do miękkości. Cebulę poddusić na oleju. Fasolę i cebulę zmiksować na gładką masę. Dodać przyprawy.
4. Pasta brokułowa
brokuł,
3 łyżki wiórków kokosowych,
sok z cytryny,
pieprz, sól
Brokuł ugotować, odcedzić. Na suchej patelni podsmażyć wiórki kokosowe. Brokuł zmiksować z wiórkami, przyprawić sokiem z cytryny, dodać pieprz i sól do smaku.
5. Paprykarz
3 marchewki,
2 pietruszki,
seler,
cebula,
3 łyżki pasty pomidorowej,
szklanka ugotowanego ryżu,
papryka słodka, sól
Warzywa obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości, dodajemy pastę, ryż przyprawiamy. Wszystko razem dusimy, aż do zmieszania smaków.
20 dag pieczarek,
cebula,
10 dag kiełków sojowych,
4 łyżki mascarpone,
10 dag serka topionego,
sól, pieprz,
czosnek,
tymianek
olej do smażenia
Pieczarki obrać, pokroić w drobne kawałki. Cebulę posiekać. Cebulę podsmażyć z pieczarkami na oleju. Dodać kiełki sojowe, mascarpone, serek topiony, przyprawy. Wszystko razem wymieszać.
2. Pasta jajeczna
6 jajek,
10 dag sera,
4 łyżki majonezu,
150 ml jogurtu naturalnego,
łyżka koperku
curry, sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo. Wymieszać z serem, majonezem, jogurtem. Dodać posiekane pieczarki, koperek, przyprawić.
3. Pasta fasolowa z cebulą
1 szklanka ugotowanej fasoli,
0,5 cebuli,
majeranek,
gałka muszkatołowa,
olej do smażenia
Namoczoną wcześniej fasolę ugotować w małej ilości wody do miękkości. Cebulę poddusić na oleju. Fasolę i cebulę zmiksować na gładką masę. Dodać przyprawy.
4. Pasta brokułowa
brokuł,
3 łyżki wiórków kokosowych,
sok z cytryny,
pieprz, sól
Brokuł ugotować, odcedzić. Na suchej patelni podsmażyć wiórki kokosowe. Brokuł zmiksować z wiórkami, przyprawić sokiem z cytryny, dodać pieprz i sól do smaku.
5. Paprykarz
3 marchewki,
2 pietruszki,
seler,
cebula,
3 łyżki pasty pomidorowej,
szklanka ugotowanego ryżu,
papryka słodka, sól
Warzywa obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości, dodajemy pastę, ryż przyprawiamy. Wszystko razem dusimy, aż do zmieszania smaków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz