Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną
05:24:00
0
ciasto na pierogi
,
farsz mięsny
,
Obiady
,
pierogi z mięsem i kaszą gryczaną
,
Potrawy mięsne

- Ciasto: 2 szklanki mąki
- ½ szklanki mleka
- jajko
- 1 łyżka oleju
- ¼ szklanki gorącej wody
- szczypta soli
- Farsz: woreczek kaszy gryczanej
- 500 g mięsa mielonego
- cebula
- sól, pieprz
Ciasto wyrobić z podanych składników, rozwałkować i wycinać koła.
Cebulę obrać, pokroić drobno, podsmażyć na oleju, dorzucić mięso i wszystko razem podsmażyć.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić, połączyć z mięsem. Składniki farszu wymieszać, przyprawić. Farsz nakładać na koła i zlepiać.
Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia. Pierogi można okrasić tłuszczem
Cebulę obrać, pokroić drobno, podsmażyć na oleju, dorzucić mięso i wszystko razem podsmażyć.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić, połączyć z mięsem. Składniki farszu wymieszać, przyprawić. Farsz nakładać na koła i zlepiać.
Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia. Pierogi można okrasić tłuszczem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz