Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną
03:45:00
0
gołąbki
,
gołąbki z kapusty włoskiej
,
gołąbki z kaszą gryczaną
,
Obiady
,
Potrawy mięsne
,
przystawki
1/2 kg mięsa mielonego2-3 główki kapusty włoskiej2 filiżanki kaszy gryczanejnatka pietruszki , świeża lub suszona bazylia, sól, pieprz
Kapustę ugotować w osolonej wodzie. ( ok 8 min)
Wykroić głąb. Każdy liść delikatnie zdejmować, odcinać zgrubienie u nasady.Ugotować kaszę na sypko. Dodać surowe mięso i przyprawy i zioła i dokładnie wymieszać.Zawijać małe ilości farszu w liście kapusty i układać dość ciasno w naczyniu do gotowania.Podlać oliwą, podsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 30 min.Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz