Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną



1/2 kg mięsa mielonego2-3 główki kapusty włoskiej2 filiżanki kaszy gryczanejnatka pietruszki , świeża lub suszona bazylia, sól, pieprz

Kapustę ugotować w osolonej wodzie. ( ok 8 min)
Wykroić głąb. Każdy liść delikatnie zdejmować, odcinać zgrubienie u nasady.Ugotować kaszę na sypko. Dodać surowe mięso i przyprawy i zioła i dokładnie wymieszać.Zawijać małe ilości farszu w liście kapusty i układać dość ciasno w naczyniu do gotowania.Podlać oliwą, podsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 30 min.Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger