kurczak pieczony w maśle koperkowym
05:35:00
0
drób
,
kurczak w maśle koperkowym
,
kurczak w sosie koperkowym
,
kurczak z koperkiem
,
Obiady
,
Potrawy mięsne
4 filety z piersi kurczaka,
sól, pieprz, słodka papryka,
6 łyżek siekanego koperku,
przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku,
2 cebule dymki,
masło,
2 łyżki oleju
Filety myjemy, oczyszczamy, rozkrawamy na pół tak by powstało nam 8 kotletów. Kotlety delikatnie rozbijamy, oprószamy przyprawami.
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy olej, dajemy czosnek oraz łyżkę siekanego koperku i mieszamy. Układamy kotlety, posypujemy obficie koperkiem, na każdy kotlet dajemy po plasterku masła i pokrojoną w piórka cebulę. Kotlety zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz