Wenus
- Biszkopt: 6 jaj
- ½ szklanki mąki pszennej,
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szklanka cukru,
- Masa: 25 dag sera białego dwukrotnie zmielonego,
- 3 łyżki cukru pudru,
- 0,5l śmietany 30
- Śnieżka w proszku
- 2 galaretki cytrynowe,
- dżem brzoskwiniowy
- prażony kokos: 10 dag kokosu,
- ½ kostki margaryny,
- 3 łyżki cukru
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt i przekroić go na pół.
Ser zmiksować z cukrem. W osobnym naczyniu ubić śmietanę ze Śnieżką. Galaretki rozpuścić w 0,5 l. wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć połączyć wszystkie składniki i wylać na pierwszy biszkopt. Następnie przykryć drugim biszkoptem.Na patelni rozpuścić margarynę, dodać cukier i kokos. Przysmażać kokos do czasu, aż nabierze złocistego koloru. Wierzch biszkoptu posmarować dżemem i posypać kokosem.
Ser zmiksować z cukrem. W osobnym naczyniu ubić śmietanę ze Śnieżką. Galaretki rozpuścić w 0,5 l. wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć połączyć wszystkie składniki i wylać na pierwszy biszkopt. Następnie przykryć drugim biszkoptem.Na patelni rozpuścić margarynę, dodać cukier i kokos. Przysmażać kokos do czasu, aż nabierze złocistego koloru. Wierzch biszkoptu posmarować dżemem i posypać kokosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz