Sernik na herbatnikach z musem brzoskwiniowym
03:19:00
0
ciasta bez pieczenia
,
Ciasta i desery
,
prosty sernik
,
sernik na zimno
,
sernik z musem brzoskwiniowym

- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki żelatyny
- 600g twarogu z wiaderka
- 2/3 szklanki cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 2 żółtka
- 125 g miękkiego masła
- 250 g herbatników maślanych
- puszka brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe
Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia i włożyć do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić.
Ser, masło, cukry i żółtka zmiksować przez kilka minut na gładką masę.
Dodać ostudzone mleko, wymieszać i wstawić do stężenia na ok. pół godziny do lodówki.
Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie ciasteczka maślane. Zalać masą serową.
Brzoskwinie odsączyć, zmiksować. Masę podgrzać, dodać galaretki, wymieszać i ostudzić. Masę przełożyć na ser.
Wstawić do lodówki
Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić.
Ser, masło, cukry i żółtka zmiksować przez kilka minut na gładką masę.
Dodać ostudzone mleko, wymieszać i wstawić do stężenia na ok. pół godziny do lodówki.
Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie ciasteczka maślane. Zalać masą serową.
Brzoskwinie odsączyć, zmiksować. Masę podgrzać, dodać galaretki, wymieszać i ostudzić. Masę przełożyć na ser.
Wstawić do lodówki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz