Gulasz drobiowo - wieprzowy
11:21:00
0
gulasz drobiowy
,
gulasz wieprzowo- drobiowy
,
gulasz wieprzowy
,
gulasz z pieczarkami i papryką
,
Obiady
,
Potrawy mięsne

- 40 dag piersi z kurczaka
- 40 dag łopatki bez kości
- 2 czerwone papryki
- 2 cebule
- poł kg pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- pomidory z puszki
- 2 liście laurowe
- 2 mięsne kostki
- 2 szt ziela angielskiego
- 3 łyżki mąki, 3 łyżki masła
- sól, pieprz, majeranek do smaku
Mięso wieprzowe i pierś kurczaka pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu mocno zrumienić mięso wieprzowe po czym dodać pokrojoną pierś kurczaka i przyprawić całość pieprzem i solą. Gdy mięso drobiowe będzie już podsmażone, na patelnię wrzucić pokrojoną w grubszą kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek, obrane i posiekane pieczarki oraz pokrojoną drobno paprykę. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Następnie zalewamy wodą, wrzucamy kostki mięsne, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Robimy zasmażkę z mąki i masła ( ok. 4 min) i dodajemy do gulaszu. Podgotowujemy jeszcze kilka minut.
Robimy zasmażkę z mąki i masła ( ok. 4 min) i dodajemy do gulaszu. Podgotowujemy jeszcze kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz